De grens over? Wie durft?

De grens over? Wie durft?
Starters Zakelijk

Uitbreiden naar het buitenland is al prestatie op zich. Kennelijk heb je de Nederlandse markt aardig onder controle waarna je jouw blik durft te verruimen. Nieuw risico opzoeken. Toch keert een grote groep ondernemers onverrichter zaken terug. Het succes hangt van veel factoren af, maar goede voorbereiding is het halve werk. Laten we eens ingaan op de valkuilen.

Starten

Waar te starten? Wist je dat de Nederlandse ambassades overal ter wereld klaar staan om Nederlandse ondernemers van raad te voorzien? Op zoek naar distributeurs of fabrikanten? Of heb je partners of zakelijke netwerken nodig? Grote kans dat de ambassade je op weg kan helpen. Zo kan je op afstand al heel wat onderzoeken voordat je überhaupt een keer moet gaan kijken. Uiteraard kunnen de lokale ‘chambres of commerce’ of de equivalent in het land waar je naartoe gaat ook uitkomst bieden. Maak gebruik van lokale kennis! Nederlandse ambassades in den vreemde helpen je gratis. En dat moet een ondernemer toch als muziek in de oren klinken.

Etiquette

Direct zaken doen, daar houden wij Nederlanders van. Dus direct over aantallen of financiële zaken beginnen, terwijl je elkaar eigenlijk nog niet kent. Dat is een absolute nog go in landen als Frankrijk, Italië of Spanje. Daar wil men eerst elkaar leren kennen. Een keer dineren, samen uitgaan of zelfs mee naar familie. In Nederland misschien niet zo voor de hand liggend, maar elders in de wereld wel. Etiquette zijn van groot belang, waar je ook naartoe gaat. Verdiep je in de lokale ‘business etiquette’. Deze infographic kan je verder helpen. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat je dient aan te passen aan de lokale omgangsvormen. Een eerste indruk maak je maar één keer!

Zakelijke communicatie

Wij Nederlanders denken een aardig woordje Engels te spreken. Hoewel dit in de praktijk ook niet voldoende blijkt, spreken ze in andere landen gewoonweg slecht Engels. Zodra je start met communiceren, vaak is dit email, is wat hulp met die communicatie soms wel handig. Denk aan het vertalen van officiële documenten zoals CV’s of motivatiebrieven. ‘Native speakers’ zorgen er vaak voor dat je eerder verder komt. Zeg nou zelf, iemand die een keurige Nederlandse mail aan jou stuurt, komt verder dan degene die een automatisch vertaler heeft gebruikt in een mail vol fouten. Professionele vertaalbureaus hebben vaak al ervaring met zakelijke communicatie.

Punctualiteit

We schijnen punctueel te zijn. En met ons de Scandinavische landen en Duitsland. Op tijd komen is dus een pre als je zaken doet of uitbreidt naar één van deze landen. In Zuid Europa, of Zuid Amerika, is op tijd komen helemaal niet zo normaal. Een half uurtje te laat? Niemand die je er op vastpint. Leuk natuurlijk, maar hiermee is het ook de bedoeling dat jij mogelijke partners niet vastpint op hun (veel) latere aankomst.

Vergunning en wetgeving

Dit is misschien wel de meest gehoorde valkuil bij ondernemers die de grens over gaan. Wetgeving, en soms het gebrek eraan, kan een enorm obstakel vormen. Binnen de EU is alles relatief goed geregeld. Een voorbeeld hiervan is de Dienstenwet. Dit is een digitaal loket waar dienstverleners met plannen om zich in de nabije toekomst in een andere EU-lidstaat te vestigen terecht kunnen met vragen of het aanvragen van vergunningen. Een aanrader.

Buiten de EU is het vaak langer en beter zoeken naar juridische informatie. Schakel daarom een professional in. De VS kent een stabiel politiek klimaat (hoewel…) waarbij je wellicht minder risico loopt zodra er iets politiek veranderd. In Zuid Amerika of Afrika is dit echt anders, hier kunnen ondernemers een smak maken zodra er een andere politieke wind gaat waaien.

Veel ondernemers verwijten het zichzelf later dat ze niet tijdig juridische hulp hebben ingeroepen. En dit gaat langs niet altijd gepaard met advocaten of zelfs rechtszaken maar gewoon verkennend onderzoek om de markt te kunnen doorgronden.

Aanpassen is en blijft het devies. Geen ondernemers slaagt door zijn starre houding, zeker niet bij uitbreiding naar het buitenland. Stel je tolerant op en calculeer fouten en tijdsverlies in. Zorg alleen dat ze niet dermate groot worden dat het je op de knieën dwingt. Het zou een absolute topprestatie zijn om te slagen!

Over Sofie van der Meer

Sofie van der Meer (1984) studeerde geschiedenis. Maar houdt zich tegenwoordig meer bezig met de toekomst. Zo schrijft ze veel (freelance) over startups, tech, ondernemen en gezondheid o.a. voor haar eigen platform carrierehelper.nl

bron: http://zakelijkgroeien.nl/blogs/de-grens-wie-durft/