Vallei Mediation, als je er samen niet uitkomt.

Een conflict kan je leven behoorlijk beheersen. Het vreet energie en put je uit. Je ligt er wakker van en wil niets liever dan dat het ophoudt.

Maar het lijkt onmogelijk om eruit te komen. Je denkt er soms over om naar de rechter te stappen, maar je voelt niets voor een juridisch gevecht. Dat biedt misschien wel een uitspraak, maar lost het conflict niet op. Het kan er zelfs erger van worden. En je wilt het conflict juist achter je kunnen laten, want je wilt verder met je leven.

Herken je jezelf hierin? Dan is mediation misschien iets voor jou.

Vallei Mediation is een kleine, enthousiaste, flexibele èn professionele praktijk in het hart van Nederland. Henrie Pastoor is Allround-mediator, MfN-Registermediator, gecertificeerd Familiemediator en Rechtbankmediator. Henrie voert de gesprekken met de cliënten. Carla van den Berg, secretariaat, verzorgt alle overige werkzaamheden voor Vallei Mediation.

Mediation is geschikt voor alle vormen conflicten:

 • Echtscheiding:
  Wil je zo goed mogelijk uit elkaar? Wil je zelf meepraten over jouw toekomst en de beslissing daarover niet aan een rechter overlaten?
  Een echtscheiding betekent nieuwe spelregels afspreken. En dat kun je maar beter goed doen. Want een slecht geregelde scheiding kan nog jaren negatief doorwerken. Er zijn teveel nare verhalen, scheiden is al erg genoeg.
  In vertrouwelijke gesprekken kun je de mediator vertellen wat je op je hart hebt. Er is ruimte voor je frustratie en wanhoop. En er ontstaat uitzicht op een oplossing.
  De mediator is onpartijdig in de bemiddeling en heeft oog voor de belangen van beide partijen. Hij begeleidt je professioneel door de emotionele achtbaan van een echtscheiding en zorgt dat je weer snel een nieuw leven kunt opbouwen. Een leven met nieuwe afspraken, waarover je het met elkaar eens bent. Over de omgang met de kinderen, de verdeling van het geld, eventuele alimentatie en opgebouwde pensioenen. Vallei Mediation regelt je complete echtscheiding van A tot Z.

 

 • Arbeidsconflict:
  Als je bij een arbeidsconflict kiest voor mediation, kies je voor eigen verantwoordelijkheid. Wil je zelf meepraten over jouw toekomst, zowel als werkgever of als werknemer? En de beslissing niet aan een ander overlaten? Dan is mediation iets voor jou!
  Als werknemer krijg je ineens slechte beoordelingen. Je bent bang straks op straat te staan. Je hoort kritiek die je niet kunt plaatsen. Je hebt het toch altijd prima gedaan? En hard gewerkt? En nu dreigt ontslag?! Je bent er ziek van en zit tuis. Je wilt het aanvechten, want je voelt je miskend en tekortgedaan.
  Als werkgever krijg je te maken met een hoog ziekteverzuim van je team. Je voelt dat de onderlinge band tussen het team niet goed is en dat dit ten koste gaat van de resultaten. Je maakt je zorgen over de toekomst. Hoe moet het verder?
  In zo’n onzekere situatie kan een professionele mediator uitkomst bieden. De mediator waarborgt geheimhouding, waardoor bij mediation niet je hele hebben en houden op straat komt zoals bij een rechtszaak.
  Een verstoorde arbeidsrelatie kan diep ingrijpen. Dit geldt ook voor de werknemers als werkgever! Het in redelijkheid eens worden, is voor alle partijen altijd beter. Schakel dus Vallei Mediation als jouw arbeidsmediator in.

 

 • Overheid:
  Wil je weten hoe je in gesprek kunt gaan met de overheid? Wil je een conflict met de overheid snel oplossen?
  Elke relatie kent conflicten. Ook in je relatie als burger met de overheid of als bedrijf met de overheid, kunnen conflicten voorkomen. Soms lopen die conflicten hoog op of komen ze te vaak voor. Dan kun je naar een advocaat stappen, maar dat kan ertoe leiden dat de verhouding nog meer op scherp komt te staan. Het is de vraag of je dat wilt.
  Mediation is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een conflict hebt met de overheid. Toch zie je steeds vaker mediation bij het oplossen van conflicten tussen overheid en burger of bedrijf. Want de overheid heeft veel belang bij een goede relatie met de burger en het bedrijfsleven. Besturen gaat efficiënter als de andere partij ook gehoord wordt.
  Om bezwaarzaken te voorkomen of om conflicten bespreekbaar te maken en snel en duurzaam op te lossen, is mediation een goed middel. Een mediator wil namelijk maar een ding: zorgen dat jullie er samen uitkomen.
  Als burger of bedrijf kun je de overheid altijd vragen om een mediator bij het oplossen van een conflict. En vaak is het zo dat de overheid de mediation betaalt.

 

 • Familieruzie:
  Hulp nodig bij een vlotte en duurzame afwikkeling van een nalatenschap? Verlang je naar innerlijke rust en wil je jouw familie weer kunnen omarmen?
  In families komen conflicten voor. Soms liggen ze aan de oppervlakte, soms zijn ze meer verborgen, maar kunnen ze ‘zomaar, ineens’ tevoorschijn komen.
  Bijvoorbeeld als iemand overlijdt. Dan moeten familieleden met elkaar overleggen. Eerst over de uitvaart, maar daarna vaak ook over de afwikkeling van de nalatenschap. Een ervaren mediator biedt dan uitkomst.
  Een mediator helpt bij het maken van nieuwe afspraken waarover je het met elkaar eens bent. Bijvoorbeeld over wat er met de inboedel gebeurt, hoe de erfenis wordt verdeeld of wie het juiste financiële advies over eventuele belastingen geeft. En vooral: hoe ga je in de toekomst met elkaar om?
  Veel mensen kiezen voor mediation omdat ze weten dat je elkaar in het leven weer tegenkomt. Zeker als je familie bent. Dan kun je maar beter aandacht geven aan je familierelaties in plaats van elkaar te ontlopen. Mediation is daarvoor de beste garantie. En geschikt voor elk soort familieruzie.

 

Vallei Mediation, een professionele praktijk, die helpt om er samen weer uit te komen.
Met bewezen resultaat!

Offerte aanvragen
Routeplanner

Recensie Verlaten

Prijs
Kwaliteit
Service
Responstijd
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen